Oğuz Çetin: 81 ilde futbol okulları kurulması hedefleniyor!

Posted by

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 70’inci konuşmacısı ‘Sporda Kariyer ve Başarı’ konulu söyleşiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin oldu. Moderatörlüğünü SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden öğretim görevlisi Esra Atış’ın üstlendiği söyleşide; sporun toplumsal sorumluluk alanı ve toplum üzerindeki etkileri, disiplin, kararlılık, motivasyon, liderlik gibi özelliklerin spor perspektifiyle değerlendirilmesi ve Oğuz Çetin’in spor kariyeri boyunca edindiği deneyimler konuşuldu.

Kişisel gelişimin en önemli parçasının kararlılık olduğunun altını çizen TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, başarılı olmasını sağlayan faktörler olarak öz saygı, öz disiplini, gelişime açık olma, hedef belirliyor olabilme, öz eleştiri ve öfke kontrolünü sıraladı. Çetin başarının büyük fedakarlıklar gerektirdiğini de vurguladı. Oğuz çetin ayrıca kendini sürekli geliştirmenin ve bilgiye açık olmanın öneminin altını çizdi.

TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin konuşmasında Türkiye Futbol Federasyonu’nun Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber hayata geçirdiği Futbol Gelişim Projesi’ne geniş yer ayırdı. Bu bölümde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi için ayrı bir parantez açan Çetin şunları söyledi: ‘Bugüne dek birçok başkan ve yönetici ile çalıştım. Sayın Mehmet Büyükekşi gerçekten çok özel bir yere sahip. Futbol Gelişim Projesi, Futbol Akademileri Projesi, Grassroots Sözleşmesi gibi futbolumuzun geleceğini olumlu anlamda şekillendirecek projeler ile ilgili vizyonu ve ortaya koyduğu irade son derece kıymetli. Antrenör eğitim programlarımıza da başkanımız ve yöneticilerimiz büyük destek veriyor. Tüm bunlar geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.”

100 bin çocuğu futbolla buluşturma hedefiyle başlanan Futbol Gelişim Projesi hakkında detaylı bilgi veren Çetin, “Bu projeyi SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Serdar ile birlikte yürütüyoruz. 4 yıllık stratejisi olan bir proje ve bu sürecin sonunda 81 ilde futbol okulları kurulması hedefleniyor. Bu projenin ilk adımını 16 il bazında başlattık. Projenin başarılı olabilmesi için üniversitelerden de destek aldık. Üniversitelerde futbol uzmanlığı okuyan son sınıf öğrencileri ile iş birliği yaptık. Projeye başlarken pilot il olarak Sakarya’yı seçtik. Bu benim için önemli bir ayrıntı. Sakarya ilinden projeye çok büyük destek aldık. Bunun için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a çok teşekkür ediyorum. İlkokullarda ve ortaokullarda çocuklarımız için futbol kültürü oluşturmak, futbol sevgisini artırmak, bunun yanında temel hareket becerilerinin gelişmesi, koordinasyonların gelişmesi ve sosyalleşmenin sağlanması açısından katılımcılığı da artıracak önemli bir proje yürütüyoruz” dedi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir